Susan Odborg

Keramiker Susan Odborg portraet
Susan Odborg – Strandvænget 12 – 4862 Guldborg – 54 77 03 63 – 24 256 257 – mail@susan-odborg.dk – www.susan-odborg.dk

Keramiker

Keramiker

Da jeg for 30 år siden, første gang fik ler i mine hænder, vidste jeg, at det ville blive svært, at slippe det igen. Jeg har siden arbejdet med mange forskellige ler-typer og brænde-teknikker.

Stentøjslerets muligheder for at dreje tynde skåle, hvor form og klang er det primære og hvor min fascination af vævede strukturer og mønstre genspejler sig i dekorationerne.

Susan-ved-drejeskivePladeteknikken, der har givet mig nye muligheder for at bygge med leret. Lave store ting, såsom taburetter, der forener kunst og funktionalitet og mindre raku-brændte æsker eller større vaser, hvor skæve vinkler og geometriske figurer kan få frit spil.

Under brændingen forvandler leret sig og ændrer struktur og farver og glasurerne ændrer sig efter de forskellige ler-typer.

Jeg bor i Guldborg på Lolland, hvor jeg har mit dejlige værksted med udsigt til det smukke Guldborgsund, åbne marker og med skoven i baggrunden.

Naturen er en stor inspirationskilde for mig.

Lyset fra vandet og det mørke fra skoven præger mit valg af glasurer, som går fra sart lys blå over turkis og grøn til sort.

Jeg elsker når kunst og funktionalitet smelter sammen til en højere enhed.

 

Kunstnergruppe i Sydøst